Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Az elengedhetetlen kiegészítők

Az elengedhetetlen kiegészítők

Borfanatikus vagy? Néhány kiegészítő elengedhetetlen ha borozásról beszélünk, itt pedig nem csak a talpas, kristály pohárra gondolunk, hanem olyan kellékekre, mellyel még nagyobb élménnyé varázsolhatunk egy borozós estét.

 

1. Bornyitó: talán triviálisnak tűnik, de bizony ez az egyik legfontosabb kellék, amit tartanunk kell otthon. Választhatunk kicsi, praktikus bornyitót, de ha szeretjük a high-tech kütyüket, akkor találhatunk belőle már elektronikusan működő verziót is, amit csak ráhelyezünk a boros üvegre és a gép elvégzi a dolgát. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy mesélünk a társaságnak még egy izgalmas történetet. A nálunk kapható speciális dugóhúzóval üvegbontás nélkül élvezhetjük borainkat, ez pedig a Tokaji aszúknál igen nagy előnyt jelenthet.

 2. Cseppőr: a borozás legnagyobb réme a szét fröccsenő cseppek. Vörösboros foltot senki nem szeretne a fehér ingén vagy az abroszon látni. Ennek elkerülése érdekében született meg a cseppőr,      melyet a borospalack szájába kell felhelyeznünk, így pedig védve leszünk a mellé cseppenő nedűtől.

 3. Dekantáló: néhány bort feltétlenül szükséges dekantálni, néhányat viszont tilos vagy csak rövid ideig. A dekantálandó borok végett mindenképp jó ha van ott egy minőségi dekantáló.

 

 

4. Borhőmérő: ha szeretnénk borunkat a megfelelő hőmérsékleten elfogyasztani, felszolgálni, akkor egy ilyen eszköz bizony elengedhetetlen a háztartásból. A nálunk kapható borhőmérőn például fel  vannak tüntetve az egyes bortípusokhoz ajánlott hőmérséklet. Érdemes megnézni.

+1 Ha ajándékba adunk bort: manapság már rengeteg opció közül választhatunk. Ha szeretnénk, akkor gyönyörűen megmunkált és kidolgozott fa dobozba is rakhatjuk az ajándéknak szánt bort, de  választhatunk szép, bársony zsákot is. Csak az ajándékozott illető személyiségét kell ismernünk.

 

 

 

A borozás itthon, Magyarországon igazi közösségi élmény. Szeretjük a borainkat és szeretjük megadni a módját, a fent felsorolt kiegészítőkkel még hangulatosabb élményt varázsolhatunk egy baráti borozásból. Mivel mi is a bor szerelmesei vagyunk, ezeknél a kellékeknél is kimagaslóan figyelünk a minőségre. Mivel tudjuk, hogy "Borban az igazság" mindenképp ajánljuk még egy korábbi blogbejegyzésünket, melyben híres emberek idézeteit gyűjtöttük össze. Van közte néhány igazán szívet melengető mondat is. :)

Keresés