Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Tokaji Aszú

Ön itt jár: Kezdőlap > Tokaji borok >

Tokaji Aszú

A Tokaji aszú a Tokaj-hegyaljai borvidék legismertebb bora. Aszúsodott és normál szőlő felhasználásával készítik ezt a borkülönlegességet. Évszázados technológia alkalmazásával készül, így minősége változatlan és egyedi aromája könnyen belopja magát az emberek szívébe.

Érdekességek a tokaji aszú történetéből

Érdekességek a tokaji aszú történetébőlA tokaji aszú mára már fogalommá vált, bárhol a világban elhangzik ez az elnevezés, azonnal tudják az emberek, hogy egy kellemes ízvilágú, nívós italról van szó. Ugyan a nevet és az aromát sokan ismerik, a tokaji aszú történetét már kevésbé, azonban itt a lehetőség, hogy ezzel kapcsolatban is érdekes információkat kapjon.

A tokaji aszú története bizonyos írások szerint a 17. században indult. Az eredetét főként Szepsi Laczkó Máté, Lorántffy Zsuzsanna udvari papjához kötik a történészek, azonban más feljegyzések arról tanúskodnak, hogy már a 17. század előtt is készítettek aszúbort és fogyasztották is előszeretettel. Későbbiekben sokféle írás született arról, hogy az ital milyen hatással volt az emberekre, azonban az egyik legnépszerűbb mindközül, XIV. Lajoshoz köthető. Amikor megkóstolta a bort a „le vin des rois et le roi des vins” elnevezéssel illette, ami latinul vált igazán ismertté: „vinum regum, rex vinorum” azaz „királyok bora, borok királya”. Ez a jelző mindent elárul a világhírű italról.

Merüljön el Ön is a tokaji aszú ízvilágában, vásároljon kínálatunkból a világhírű italból, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Keresés