Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Tokaj Grand Magyarország legnagyobb Tokaji Pincészete

Ön itt jár: Kezdőlap > Pincészet >

Grand Tokaj Pincészet

A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és értékesítésre, borkóstoltatásra épül.

A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum, építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében.

Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.

A térség teljes bortermelésének 35%-át adja, mindegy 1000 kistermelőtől vásárolja fel a szőlőt. 2014-es fejlesztéseknek köszönhetően évi 10 millió palack kerül forgalomba a világszinvonalú borokból, Áts Károly főborász segítségével, aki 2012-ben az Év Bortermelője címet nyerte el és a 100 pontos eszenciájáról ismert.

Keresés