Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tokaji Szamorodni

Ön itt jár: Kezdőlap > Tokaji borok >

Tokaji Szamorodni

A szamorodni készítéséhez egész fürtöket szüretelünk és préselése közvetlenül az erjesztés előtt történik. Az édes szamorodni stílusa könnyedebb, mint egy aszúé, de a botritisz jegyei ebben a borfajtában is érezhetők. A szamorodni szép, topázszínű és igen édes, bársonyos íze van. Citrusos és barackos, illetve a mandulás és vaníliás aromája van, valamint a hordós érlelés jegyei is megmutatkoznak ízében. Száraz típusa is létezik, de az kevésbé elterjedt.

Hogyan és mivel érdemes fogyasztani a tokaji szamorodnit?

Hogyan és mivel érdemes fogyasztani a tokaji szamorodnit? A tokaji szamorodni rendkívül intenzív, egyedi ízvilággal rendelkezik, ami összetéveszthetetlen más italok zamatával. Mivel ennyire egyedi aromájú a tokaji szamorodni, nem mindegy, hogy mivel és hogyan fogyasztják az emberek, ugyanis bizonyos ételekkel párosítva olyan élményt élhet át a fogyasztó, amit soha nem fog elfelejteni.

A tokaji szamorodniból különböző típusok léteznek. A száraz fajtáját étvágygerjesztőként szokták kínálni, a zöld diós ízjegye miatt pedig jól társítható sós mogyoróval vagy mandulával készített ételekhez, kapribogyóhoz és olajbogyóhoz is. Sajtokhoz is kiváló választás a száraz tokaji szamorodni.

Az édes szamorodnit gyümölcsös húsételekhez ajánlják a borszakértők, olyanokhoz, amiben például jelen van a füge, a gesztenye, a datolya vagy a citrusfélék, vagyis az őszi szezon jellegzetes gyümölcsei.

Invitálja Ön is a családját vagy barátait kulináris utazásra, vásároljon tokaji szamorodnit a vacsora mellé! Kérdéseivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Keresés