Tokaj-Oremus Tokaji Késői Szüret Cuvée 2022
Leírás és Paraméterek
0,5 l 11,5 %
Minimum 50%-ban botritizálódott furmint, sárgamuskotály és kövérszőlő házasításából készült édes szamorodni. Erjesztés rozsdamentes acéltartályokban, majd 2 hónapos érlelés 220 literes magyar tölgyfahordókban, amit 6 hónap palackos érlelés kerekít tökéletessé.
Az Oremus 2022-es késői szürete kiegyensúlyozott, friss és selymes, virág, méz és citrusok jellemzik. Illata elegáns és kifinomult, a korty sűrű és hosszú. Enyhe savassága és édes, gyümölcsös karaktere tökéletes egyensúlyt alkot.
Kiszerelés | 0.5liter |
Pincészet ismertető
Tokaj Oremus szőlői és pincéi Magyarország észak-keleti részén, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb falujában, Tolcsván találhatók.
1993-ban a Vega Sicilia megalapította a Tokaj-Oremust. A két bor történelmi hagyományaihoz hozzáadódik az Álvarez család személyisége. Pablo Álvarez, a Vega Sicilia vezérigazgatója lett ennek az új projektnek is a felelőse.
Nagy-nagy figyelemmel és tisztelettel tanulmányozni kezdték a bort, annak jelentőségét, munkaigényes előállítását, a történelmi fogásokat. Összeverbuváltak továbbá egy tapasztalt szakemberekből álló elhivatott munkatársi gárdát, amelynek tagjai kiválóan ismerik a vidék borainak sajátosságait.
A kertekkel és szőlővel övezett huszonnyolc falu alkotta borvidék ritkán előforduló földrajzi adottságokkal, rendelkezik. Az éghajlati és talajviszonyok együttesen különleges feltételeket biztosítanak a nemes rothadás kialakulásához, ami minden pohár aszúbornak semmi máshoz nem fogható önálló stílust biztosít.
A Tokaj Oremus büszke rá, hogy 115 hektár olyan gyönyörű fekvésű szőlőt mondhat magáénak, mint például a Mandulás vagy a Kútpatka dűlő, első osztályú területek, amelyek mindig nemesi családok birtokában voltak, mint amilyenek a Rákócziak, a Szirmayak vagy a Dessewffyek. A hegyek oldalában, 200 méter tengerszint feletti magasságot meg nem haladó módon telepített szőlő védve érzi magát az északi széltől, ugyanakkor fekvéséből következően bőséges napsütésben részesül.
Mindezek a tényezők összekapcsolódnak a szőlősgazda, a pincemester munkájával, akik olyan titkok letéteményesei, amelyek apáról fiúra szállnak, hogy a legjobb minőségű borokat sikerüljön előállítani.
1993-ban a Vega Sicilia megalapította a Tokaj-Oremust. A két bor történelmi hagyományaihoz hozzáadódik az Álvarez család személyisége. Pablo Álvarez, a Vega Sicilia vezérigazgatója lett ennek az új projektnek is a felelőse.
Nagy-nagy figyelemmel és tisztelettel tanulmányozni kezdték a bort, annak jelentőségét, munkaigényes előállítását, a történelmi fogásokat. Összeverbuváltak továbbá egy tapasztalt szakemberekből álló elhivatott munkatársi gárdát, amelynek tagjai kiválóan ismerik a vidék borainak sajátosságait.
A kertekkel és szőlővel övezett huszonnyolc falu alkotta borvidék ritkán előforduló földrajzi adottságokkal, rendelkezik. Az éghajlati és talajviszonyok együttesen különleges feltételeket biztosítanak a nemes rothadás kialakulásához, ami minden pohár aszúbornak semmi máshoz nem fogható önálló stílust biztosít.
A Tokaj Oremus büszke rá, hogy 115 hektár olyan gyönyörű fekvésű szőlőt mondhat magáénak, mint például a Mandulás vagy a Kútpatka dűlő, első osztályú területek, amelyek mindig nemesi családok birtokában voltak, mint amilyenek a Rákócziak, a Szirmayak vagy a Dessewffyek. A hegyek oldalában, 200 méter tengerszint feletti magasságot meg nem haladó módon telepített szőlő védve érzi magát az északi széltől, ugyanakkor fekvéséből következően bőséges napsütésben részesül.
Mindezek a tényezők összekapcsolódnak a szőlősgazda, a pincemester munkájával, akik olyan titkok letéteményesei, amelyek apáról fiúra szállnak, hogy a legjobb minőségű borokat sikerüljön előállítani.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!