Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Új kedvencek egy borozgatós este mellé

Új kedvencek egy borozgatós este mellé

Minden gyermek és felnőtt kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a társasjáték. Manapság sajnos egyre ritkább, hogy az emberek a telefonjuk vagy a számítógép helyett inkább egy társasjátékhoz nyúlnak, de azért szerencsére még nem merült feledésbe teljesen a társasjátékok világa. Habár a gyerekeknek, családoknak szánt játékok tökéletesen megfelelnek a felnőtteknek is, mégis kedveltebb lehet számukra egy olyan lehetőség, amiben kedvenc italuk játssza a főszerepet. 

Számtalan érdekesebbnél, érdekesebb témájú társasjátékról hallhattunk már, azonban a borral kapcsolatos szórakoztató játékokra ez nem igazán mondható el, hiszen ezek nem tettek szert akkora hírnévre, mint például a Gazdálkodj okosan vagy esetleg a Monopoly. Azonban ezek a társasjátékok is hasonlóan szórakoztató élményt tudnak nyújtani, mint korábban említett társaik.

Napjainkban egyre gyakrabban választ mind a fiatal, mind az idősebb korosztály egy hideg, téli este támogatójává egy ízletes Tokaji Aszút vagy akár egy Tokaji Szamorodnit. Miért is ne fokozhatnánk a hangulatot egy izgalmas társasjátékkal, amivel még vidámabb hangulatot teremthetünk akár a család, akár a barátok társaságában. Egy ilyen játékos estén a bor nem csak hű társunk lehet, hanem a főszereplő is, hiszen számos borral, borászattal kapcsolatos játékkal találkozhatunk a játékboltok polcain, amik segítenek nagyszerű, kellemes emlékeket teremteni.

Íme néhány társasjáték, ami még az unalmasabb estéken is meg tud nevettetni.

 

1. WineOpoly

Amint a nevéből is leszűrhető ez egy Monopolyhoz igen hasonló játék, tehát nem kell sok időt eltöltenünk a játékszabály olvasgatásával. Ingatlanok helyett különböző borfajtákat vásárolhatunk, húzhatunk szerencsekártyákat és raboskodhatunk pincékben. A kártyákon számos hasznos és érdekes információt olvashatunk, melyek akár új kedvenceket is bemutathatnak nekünk.

 

 

2. Grand Cru

Ez a játék is a szőlőt, a borászatokat és a bor előállítását helyezi előtérbe. Utóbbihoz az aukciókon vásárolható, összesen 5 különböző fajtájú szőlő, annak felhasználása, illetve árazása a legfontosabb tényező, amit igényeink szerint alakíthatunk. Ezek együttese határozza meg később a játék nyertesét. Minden játékbeli év során van egy verseny, ahol különböző jutalmakat szerezhetnek a játékosok. A játék akkor ér véget, ha az egyik játékos vissza tudta fizetni a játék elején felvett hitelt, amiből a borászatot indította be.

 

 

3. Vendimia

A Vendimia, vagy másnéven „Szüret” segítségével igazi bortermelőnek érezhetik magukat a játékosok. A játék megkezdésekor a borászok a chilei államtól kapnak támogatást, amiből később munkaórákat vásárolhatnak, aminek segítségével művelhetik szőlőbirtokaikat. A játékban minden kör végén kockadobással imitálják a természeti katasztrófákat, amik romba dönthetik az addigi munkánkat. Ha sikerül megúsznunk, akkor már csak a megfelelő étellel kell párosítanunk a borainkat, hogy a helyi éttermek megvásárolják tőlünk, hisz az nyeri a játékot, aki a végén a legtöbb profittal rendelkezik.

 

 

4. Vinhos

Ebben a játékban a játékosok mindegyike saját borászatokkal rendelkezik, ahol próbálják a lehető legjobb minőségű borokat előállítani, azután pedig mind belföldön, mind külföldön a legkiválóbb helyeken értékesíteni azokat. Ezt nyolc portugál régióban tehetik meg, melyek közül mindegyik más-más bónuszt ad a játékosoknak. A játék végén, az eladott bor mennyiségétől, árától és minőségétől függően, kapott pontok döntik el, ki végzett az első helyen.

 

5. Das Winespiel

Végül egy olyan társasjáték, amihez előny, ha értesz a borokhoz, de nem feltétel. Azért lehet nehezebb egy kicsit ez a játék, mint a többi, mert itt kérdésekre válaszolva tudunk haladni, amik természetesen a szőlő fajtákkal, borokkal kapcsolatosak, ugyanis így tudunk boroshordókat és szőlőfajtákat szerezni, amik segítik győzelmünket. Az egyik kérdéscsoporthoz képek és fogalmak tartoznak, amiket értelemszerűen össze kell párosítani, a másikhoz pedig feleletválasztós, valamint igaz-hamis kérdések tartoznak.

Önnek melyik tetszik a legjobban?

Keresés