Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tokaj-Oremus Tokaji Eszencia 2009

Ár:
91.900 Ft
87.900 Ft (69.213 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 4.000 Ft
Egységár: 234.400 Ft/liter
Cikkszám: 56219-1
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Tokaj-Oremus
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

0,375 l 3 %

Kilenc dűlő, négy szőlőfajta és felfoghatatlanul sok kézi munka az alap. A három hónapon keresztül, folyamatosan válogatott aszúszemek préselés nélkül kinyert leve, eszenciája két évig, hihetetlenül lassan erjed üvegballonban, majd két éven át érik 70 literes apró zempléni átalag hordókban. Minimális alkoholtartalom (mindössze 3%) és maximális természetes maradék cukor (505 gramm). A természet és a borkészítés egyik legnagyobb csodája, amely csak kivételes években tud elkészülni.

Kiszerelés 0.38liter

Pincészet ismertető

Tokaj Oremus szőlői és pincéi Magyarország észak-keleti részén, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb falujában, Tolcsván találhatók.
1993-ban a Vega Sicilia megalapította a Tokaj-Oremust. A két bor történelmi hagyományaihoz hozzáadódik az Álvarez család személyisége. Pablo Álvarez, a Vega Sicilia vezérigazgatója lett ennek az új projektnek is a felelőse.
Nagy-nagy figyelemmel és tisztelettel tanulmányozni kezdték a bort, annak jelentőségét, munkaigényes előállítását, a történelmi fogásokat. Összeverbuváltak továbbá egy tapasztalt szakemberekből álló elhivatott munkatársi gárdát, amelynek tagjai kiválóan ismerik a vidék borainak sajátosságait.

A kertekkel és szőlővel övezett huszonnyolc falu alkotta borvidék ritkán előforduló földrajzi adottságokkal, rendelkezik. Az éghajlati és talajviszonyok együttesen különleges feltételeket biztosítanak a nemes rothadás kialakulásához, ami minden pohár aszúbornak semmi máshoz nem fogható önálló stílust biztosít.
A Tokaj Oremus büszke rá, hogy 115 hektár olyan gyönyörű fekvésű szőlőt mondhat magáénak, mint például a Mandulás vagy a Kútpatka dűlő, első osztályú területek, amelyek mindig nemesi családok birtokában voltak, mint amilyenek a Rákócziak, a Szirmayak vagy a Dessewffyek. A hegyek oldalában, 200 méter tengerszint feletti magasságot meg nem haladó módon telepített szőlő védve érzi magát az északi széltől, ugyanakkor fekvéséből következően bőséges napsütésben részesül.

Mindezek a tényezők összekapcsolódnak a szőlősgazda, a pincemester munkájával, akik olyan titkok letéteményesei, amelyek apáról fiúra szállnak, hogy a legjobb minőségű borokat sikerüljön előállítani.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek