Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Tokaj-Oremus Tokaji Mandolás Furmint 2014/15 – UTOLSÓ DARABOK

Tokaj-Oremus Tokaji Mandolás Furmint 2014/15 – UTOLSÓ DARABOK Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.490 Ft
3.390 Ft (2.669 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 2.100 Ft
Cikkszám: 2938
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Tokaj-Oremus
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Díszdoboz natúr fa csattal Díszdoboz natúr fa csattal
1.890 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

4.533 Ft/l

0,75 l  14,3 %

Új, zempléni tölgyfahordóban erjedt, majd 6 hónapot érlelődött másod- és harmadtöltésű fahordóban, seprőntartás mellett. Almasavbontás egyáltalán nem történt. Letöltés után 7 hónapot pihent még palackban.

Pincészet ismertető

Tokaj Oremus szőlői és pincéi Magyarország észak-keleti részén, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb falujában, Tolcsván találhatók.
1993-ban a Vega Sicilia megalapította a Tokaj-Oremust. A két bor történelmi hagyományaihoz hozzáadódik az Álvarez család személyisége. Pablo Álvarez, a Vega Sicilia vezérigazgatója lett ennek az új projektnek is a felelőse.
Nagy-nagy figyelemmel és tisztelettel tanulmányozni kezdték a bort, annak jelentőségét, munkaigényes előállítását, a történelmi fogásokat. Összeverbuváltak továbbá egy tapasztalt szakemberekből álló elhivatott munkatársi gárdát, amelynek tagjai kiválóan ismerik a vidék borainak sajátosságait.

A kertekkel és szőlővel övezett huszonnyolc falu alkotta borvidék ritkán előforduló földrajzi adottságokkal, rendelkezik. Az éghajlati és talajviszonyok együttesen különleges feltételeket biztosítanak a nemes rothadás kialakulásához, ami minden pohár aszúbornak semmi máshoz nem fogható önálló stílust biztosít.
A Tokaj Oremus büszke rá, hogy 115 hektár olyan gyönyörű fekvésű szőlőt mondhat magáénak, mint például a Mandulás vagy a Kútpatka dűlő, első osztályú területek, amelyek mindig nemesi családok birtokában voltak, mint amilyenek a Rákócziak, a Szirmayak vagy a Dessewffyek. A hegyek oldalában, 200 méter tengerszint feletti magasságot meg nem haladó módon telepített szőlő védve érzi magát az északi széltől, ugyanakkor fekvéséből következően bőséges napsütésben részesül.

Mindezek a tényezők összekapcsolódnak a szőlősgazda, a pincemester munkájával, akik olyan titkok letéteményesei, amelyek apáról fiúra szállnak, hogy a legjobb minőségű borokat sikerüljön előállítani.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő