Tokajicum Borház | Tokaji Jégbor Díszdobozban

Tokajicum Borház
Tokaji Jégbor Díszdobozban

9.990 Ft

Likeold és oszd meg!

pinterest google

26.640.- Ft/l

0,375 l  9 %

Mundus Vini 2018: Nagy arany érem

Ritkán adatik meg, hogy Tokaj-hegyalján minden sikerüljön, és egy decemberi betakarítás alkalmával igazi furmint jégbor alapanyagot tudjunk szüretelni!

Nem hasonlítható össze semmilyen más borral. Az egyik legszebb és legsokszínűbb fajtából (furmint) készült. Érdekessége, hogy Kanadai módszer alapján minimum 6 napig -7 fok alatt kell lennije az időnek szüret előtt. Ez Tokaj-hegyalján ritkán fordul elő, ezért nem is készítenek Tokaji Jégbort minden évben. A Jégbor gyümölcsössége szinte felrobban a szánkban. A 158 gramm cukor a szép savakkal kiegyensúlyozva kellemesen iható édes Tokaji bort varázsol elénk. Nem gej, nem érezzük a túlzott édességet. A cukortartalma egy 5-6 puttonyos aszúnak felel meg. 

A Tokaji Jégbort azoknak is ajánljuk, aki esetleg nem kedveli Tokaj-hegyaljára jellemző “pince” illatot. A jégbor készítésének technológiáját követően a borban a szőlő fajtája dominál.

Kívánjuk, szerezzen annyi boldog percet, mint amennyi gondoskodást fordítottunk erre a különlegességre. 

Tokajicum Borház

Tokaj-Hegyalján az aszútermelés és aszúkészítés évszázadok óta változatlanul kiemelkedő jelentőséggel bír. A hagyományokat tiszteletben tartva, de a kor kihívásainak eleget téve jött létre a TOKAJICUM Borház.
A mesterségbeli tudás a Majoros-dinasztia családi örökségének számít. A generációk óta végzett szőlészkedést és borászkodást most a TOKAJICUM Borház főborásza, Majoros László viszi tovább. A pincészet célja, hogy a több generációs tudást fiatalos lendülettel és szemléletmóddal párosítva évről-évre olyan borkülönlegességeket hozzon létre, amelyek a világ bármely pontján méltán öregbítik a tokaji borok hírnevét. Hiszünk abban, hogy a tokaji hegyek különleges természeti adottságai nem csak az édes aszúkban, hanem a különlegesen minerális száraz borokban is kiteljesednek és rövidesen meghódítják a világ különlegességeket kedvelő borfogyasztóit.
A Tokajicum elkövetkező éveinek terveiben a muscat lunel, azaz a sárga muskotály stratégiai helyet foglal el. Ez a szőlőfajta alkalmas arra, hogy üde gyümülcsösségével, jól érthető karakterével azok is azonnal megkedveljék, akik életükben először fogyasztanak tokaji száraz bort.
A pincészet a Furmint kapcsán is egészen új elképzeléseket szeretne megvalósítani, a TOKAJICUM a furmintot tekinti a pincészet zászlós hajójának.
Maximálisan igyekszünk kihasználni a különböző dűlők talajadottságait, jelenleg több mint 10 fajta különböző furmint érik a hordókban.

www.tokajicum.com