Babits Pincészet | Tokaji Aszú 3 puttonyos 2010 Akció!Out of stock

Babits Pincészet
Tokaji Aszú 3 puttonyos 2010

3.490 Ft 3.290 Ft

Elfogyott

Likeold és oszd meg!

pinterest google

6.580 Ft/l

0,5l 12 %

Furmint, Hárslevelű, Muskotály szólófajtáknál bekövetkezett nemes rothadás ( botritis cinerea) következtében kialakuló, kézzel szemenként szedett aszúszemekből és több száz évre visszanyúló technológiával készült édes Tokaji Borkülönlegesség. A 3 puttonyos Aszú, a magasabb puttony számúakhoz képest a legalacsonyabb cukortartalommal rendelkezik, de ez nem befolyásolja kiváló minőségét. Színe világos borostyán, izében jól megfigyelhető az aszúra jellemzó botritiszes íz mellyel kellemes gyümölcsösség párosul.

Élvezeti értéke:10-12C-on a legjobb. Vadhúsokhoz, libamájhoz, gyümölcsökhöz és desszertekhez fenséges íz harmóniát kölcsönöz.

Babits Pincészet

Babits Pincészet

A család Tokaj-Hegyaljához kötődő története egészen IV. Béla koráig nyúlik vissza, amikor olasz telepesekként kerültek Hegyaljára (akkor még Stipula néven), hogy meghonosítsák a szőlőművelés és borkészítés modern technológiáját. A borászati tradíció nemzedékről nemzedékre szállt, aminek folytonossága ma is tart.

A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin találhatók. A család szőlői a Szegi határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vay, és Tolcsván a Kincsem dűlőben helyezkednek el. A szőlőterületek égtáji fekvése kitűnő, s a tengerszint feletti magasságuk is optimális: 150-250 m-es fekvésükből kifolyólag sem a késő tavaszi, sem a kora őszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minősége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet. Tokaj-Hegyalja legjellegzetesebb bora a Tokaji Aszú, valamint az édes és száraz Szamorodni, melyek alapanyaga a vidék jellegzetes szőlőfajtái a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály.

A család hagyományos módon kezdi a szüretet október második felében, amikor a szőlő már túlérett állapotba kerül, és a szőlő cukortartalma eléri a 22-24 fokot. Az egyes dűlők szőlőtermését külön kezelik a szürettől a palackozásig. A préselést igen kíméletesen végzik. Az így kapott magas minőségű must az alapanyaga a mindig magas színvonalú Babits boroknak. A tokaji borok jellegzetes karakterének kialakulásában meghatározó szerepe van a pincének, a pincefalakat borító nemes penésznek (cenospodium cellare) és a nagy tradíciókra visszavezethető tölgyfahordókban való érlelésnek. A riolittufába vájt, több száz éves pince hőmérséklete állandó 10-12 C.

A tokaji borok készítésének sajátos módjai alakultak ki, melyek a mai napig megmaradtak, és hagyományait a Babits pince is megőrizte. A királyi italként ismert, a világon egyedülálló Tokaji Aszúhoz és Szamorodnihoz szüretelt botritiszes szőlőt kézzel, szemenként szedik és válogatják. A pincészet célja a magas minőségi borok kedvelőinek kiszolgálása, valamint a borkultúra egykori magas színvonalának visszaállítása. Borkészítési módjuk a tradíciókat követő oxidatív érlelés, de reduktív borkészítéssel is foglalkoznak.

www.babitspinceszet.hu

Magyar
English
Deutsch
Français
Italiano
Español

Névre szóló boroscímke

Ez a termék névre szóló boroscímkével is rendelhető. Tegye a kiválasztott bort a kosárba, majd kattintson a névre szóló boroscímkére, végezetül adja meg a címkére írandó nevet.
(a kép csak illusztráció)

** FONTOS! Névre szóló címkézéskor az eredeti címkét eltávolítjuk, az eredeti díszcsomagolást megbontjuk. A megrendelt névre szóló címkés borokat visszavenni az előbbi okok miatt nem áll módunkban.

A szolgáltatás ára: +2.000 Ft / palack