A Szepsy család a XVI. század végétől termel szőlőt és bort Bodrogkeresztúrban, jelenleg pedig mádon, Tarcalon és Rátkán is. A II. világháború után a saját birtok egyre kisebb lett, id. Szepsy István 1970-ben bekövetkezett haláláig azonban mégis létezett Szepsy bor. István, a mai birtok alapítója, 1971-ben kezdte meg önálló gazdálkodását, 1975-től már a mádi központtal és az évek alatt 4,2 hektár saját, új szőlőültetvényt létesített a rendszerváltásig. 1987-től újra készülnek Szepsy borok is.
Az első palackozott Szepsy emblémás palackok 1989-ből származnak, a hazai és a nemzetközi piacokon 1995-től vannak jelen. Ma a Szepsy birtok 63 hektár, ebből 46 hektár a művelt szőlő és 17 hektár a parlag. A következő években kisebb telepítések történnek még a király, urbán, sarkad és úrágya dűlőkben, de alapvetően a terület nagyságrendi növekedése befejeződött. A birtok és termékszerkezet 2008 őszén véglegesedik és egy új minőségi szint megfogalmazására fordíthatja a figyelmét a család.
www.szepsy.hu