Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Zsirai Pincészet

Ön itt jár: > >

"Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség" (Zsirai Csaba 1961-2011) Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton, amelynek köszönhetően ma három jelentős hazai borvidéken vagyunk jelen, és készítünk borokat. borospince Mád borospince Mád A kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodás, mára egy több borvidéken is jelen levő, összesen 18 hektár szőlőt művelő Pincészetté nőtte ki magát. A tokaji borvidéken, Mádon, a villányi borvidéken, Palkonyán valamint a somlói borvidéken, a hegy déli oldalán, Somlóvásárhelyen rendelkezünk pincével, és kizárólag saját szőlőből készítjük a borainkat." Kiváló termőhely, idevaló fajta, lelkiismeretes gondoskodás, jó esztendő" szerintünk ez a jó borok titka. Mondhatni " hungarikumok" előállításán dolgozunk: mindhárom borvidéken próbálkozunk őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével, a fajtáknak megfelelő művelésmód mellett. Édesapánk hitvallását jelenleg Édesanyánkkal és pár alkalmazottal - akik inkább segítő barátok - visszük tovább, illetve tartjuk életben, törekedve arra, hogy méltó emléket állítsunk neki. Zsirai Petra és Kata

A Zsirai Pincészet számára fontos a magyar borkészítés hagyományainak ápolása

A Zsirai Pincészet számára fontos a magyar borkészítés hagyományainak ápolásaA magyar borok világhírűek; nincs olyan Magyarországra utazó turista, aki ne akarná megkóstolni őket. Ahhoz, hogy ez a hírnév megőrizhető legyen, a borkészítés hagyományait előtérbe kell helyezni. A Zsirai Pincészet mind közül élen jár ebben!

A Zsirai pincészet számára rendkívül fontos a magyar borkészítés hagyományainak megőrzése és fenntartása, ezért ezt szem előtt tartva készítik a boraikat. A pincészetben a borvidékeken őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével foglalkoznak, természetesen a fajtáknak megfelelő művelésmód mellett.

Ha vannak külföldi barátai, és Magyarországra látogatnak, kínálja meg őket a Zsirai Pincészet boraival, hogy ők is megismerkedhessenek ezzel a különleges ízvilággal, ráadásul a tradicionális magyar ételek mellé is kiváló választásnak bizonyulnak! Ha kérdései lennének a Zsirai pincészet boraival kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Keresés