Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tokajicum Borház

Ön itt jár: Kezdőlap > Pincészet >

Tokajicum Borház

Tokaj-Hegyalján az aszútermelés és aszúkészítés évszázadok óta változatlanul kiemelkedő jelentőséggel bír. A hagyományokat tiszteletben tartva, de a kor kihívásainak eleget téve jött létre a TOKAJICUM Borház. A mesterségbeli tudás a Majoros-dinasztia családi örökségének számít. A generációk óta végzett szőlészkedést és borászkodást most a TOKAJICUM Borház főborásza, Majoros László viszi tovább. A pincészet célja, hogy a több generációs tudást fiatalos lendülettel és szemléletmóddal párosítva évről-évre olyan borkülönlegességeket hozzon létre, amelyek a világ bármely pontján méltán öregbítik a tokaji borok hírnevét. Hiszünk abban, hogy a tokaji hegyek különleges természeti adottságai nem csak az édes aszúkban, hanem a különlegesen minerális száraz borokban is kiteljesednek és rövidesen meghódítják a világ különlegességeket kedvelő borfogyasztóit. A Tokajicum elkövetkező éveinek terveiben a muscat lunel, azaz a sárga muskotály stratégiai helyet foglal el. Ez a szőlőfajta alkalmas arra, hogy üde gyümülcsösségével, jól érthető karakterével azok is azonnal megkedveljék, akik életükben először fogyasztanak tokaji száraz bort. A pincészet a Furmint kapcsán is egészen új elképzeléseket szeretne megvalósítani, a TOKAJICUM a furmintot tekinti a pincészet zászlós hajójának. Maximálisan igyekszünk kihasználni a különböző dűlők talajadottságait, jelenleg több mint 10 fajta különböző furmint érik a hordókban. www.tokajicum.com
Nincs megjeleníthető termék.

Keresés