Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Puklus Pincészet

Édesapánk, Puklus János 1974-ben alapította pincészetünket. Kezdetben a dédapai szőlőterület volt a birtok lelke, majd folyamatosan újabb területeket vásároltunk meg és telepítettünk be. Pincészetünk szőlőterületei Tokaj-Hegyalja legdélibb részein, Bodrogkeresztúr, Tarcal és Bodrogkisfalud első osztályú dűlőiben találhatók (többek között: Szentkereszt-dűlő, Dereszla-dűlő, Lapis-dűlő, Várhegy-dűlő). Jelenleg 15 hektárnyi ültetvényt művelünk. Főbb szőlőfajtáink a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, melyek mellett megtalálható még a zéta, a kövérszőlő, a gohér, a tarcal-sorozat és egy kis cabernet sauvignon és cabernet franc is. Szőlőfeldolgozónk korszerű, megfelel az új reduktív, illetve a hagyományos oxidatív technológia követelményeinek is. Erjesztőkapacitásunk jelenleg 1500 hektoliter. A fiatalos, üde borokat, mint a furmint, a hárslevelű és a sárga muskotály, itt próbáljuk a lehető leggyorsabban készre kezelni, hogy azokat a fogyasztók minél frissebben, gyümölcsösebben kóstolhassák. Boraink hagyományos tokaji érlelését négy, több mint 300 éves, kisfahordós pince segíti, melyekben olyan hegyaljai borkülönlegességek érnek, mint a tokaji aszú, a tokaji szamorodni, a tokaji fordítás. Pincéink tárolókapacitása 2000 hektoliter, hagyományos gönci (136 liter) és szerednyei (180-220 liter) hordókkal. A fahordós érlelés időtartamát mindig a bor egyénisége határozza meg, ez általában 3-5 év, de akár ennél több is lehet. Úgy látjuk, hogy nem hiábavaló a fáradozásunk, amit a fogyasztói körünk folyamatos bővülése és a sorozatos szakmai elismerések is bizonyítanak. Ennek legékesebb példája, hogy édesapánkat 1999-ben Tokaj-Hegyalján az év bortermelőjévé választották. www.puklusbor.hu
Rendezés:
Nézet: