Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Monyók Pincészet

Ön itt jár: > >

Monyók Pincészet a régi Tokaj hegyaljai hagyományokon alapulva alakult meg 1972-ben.
A családi birtok jelenleg 10 hektár szőlőterülettel rendelkezik – melyet szeretnénk egy 25-30 hektárig felfejleszteni lehetőleg a mádi határban – a régi írások szerint is I osztályú dűlőkben (például: Nyulászó, Betsek, Királyhegy, Danczka- dűlő).

A szőlőültetvényeinkre jellemző:

– A déli fekvés
– Dőlésszög 15-30 fok
– A kis sortáv, az alacsony fürtzóna, és a kevés fürtszám.
– A metszési módszereket mindig a fajtának és az általunk elképzelt minőségi és mennyiségi elvárásokhoz társítjuk.

Monyók Pincészet

Monyók PincészetIgazi, régi borászatról van szó, hiszen a Monyók Pincészet 1972 óta gazdagítja a magyar, azon belül pedig a Tokaji borok palettáját. A Mád településen található borászat 10 hektáros területen termeli a szőlőt immáron több mint 40 éve. A déli fekvésű szőlőültetvények között Nyulászó, Betsek, Királyhegy, Danczka- dűlőket lehet említeni. Itt nőnek, érnek a szőlőszemek, várva a szüretet és a borkészítés idejét. Nem véletlen, hogy a Monyók Pincészet fehérborai olyan régóta jelen vannak, és nem is akárhol, hanem az élvonalban. Első osztályú dűlőkön, 10 hektárnyi szőlészet terméséből készülnek a Monyók borok.

A családi birtok portfóliójában minden ismert és népszerű fehérbor megtalálható. A Monyók Pincészet borospincéjében sorakozik hárslevelű, furmint, sárgamuskotály, valamint Oremus és kövérszőlő is. Az első három egyenlő arányban, a borok 30 %-kát teszi ki, míg az Oremus a 10 %-át képviseli.

Amennyiben színvonalas magyar borokat, édes tokaji aszút, ritka tokaji esszenciát, illetve tradicionális tokaji borokat szeretne vásárolni, akkor tekintse meg webáruházunk kínálatát!

Keresés