Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Angyal Borászat és Szőlőbirtok

Amikor nagyapám, Angyal Ernő olthatatlan kíváncsiságom kielégítéséül megengedte, hogy ráncba szedjem az öreg pincét, már biztosan sejtett valamit. Egy mindig megújuló szenvedélyt kaptam tőle a szőlővel és a borral örökül. Nem tehette volna gondosabban és következetesebben, mikor hagyott ráérezni az ízére. Szerelem volt nekem ez az első pillantásra, Ő pedig hagyományt teremtett általam. A szőlészet: Öröklött hektárnyi szőlő ültetvény és a három szintes, 150 méter hosszúságú tradicionális pince volt az alapja a mos?tani borászatnak, melyet a 1996-os szüretemmel töltöttem meg először .Mára kissé kinőtte magát ez a pincécske és már közel 30 hektáron furmint, hárslevelű és sárgamuskotály fajtá?kat termesztünk. A szőlőterületeink Szerencs első osztályú termőterületein helyezkednek el. Az ültetvényeket 50-60 q/hektár terheléssel műveljük, melyek így évjárattól függetlenül is stabilan jó minőségű termést hoznak évről évre. A borászat: A pincészetünk központja Szerencs és Tállya között félúton Rátka község Iskolameggyes dűlőjében található. A szőlő feldolgozása és a borkészítés valamennyi fázisa ebben a közel 600 m2 alapterületű új borászati komplexumban valósul meg. A szőlő beszállításától az első fejtésig a modern zárt technológiánknak köszönhetően a káros oxidációt szinte teljesen ki tudjuk zárni. A klasszikus fehér borainknál általában egy napig , a borkülönleges?ségeknél több napon át tart a hűtött héjon áztatás. A zárt préselést követően a mustokat mindig ülepítjük, szükség esetén derítjük a tisztább ízek elérése céljából. Az édes borok erjesztését az évjárat adta élesztő szelekcióval végezzük. A száraz boroknál mindig fajélesztőt használunk és a finom seprőt enzimatikusan bontjuk, teltebb ízeket kapva evvel az eljárással.. Az 1500 hl fahordó kapacitású 450 méter hosszú pince labirintusunk állandó 11 C-os hőmérséklete tökéletesen alkalmas a tokaji borkülönlegességek által igényelt hosszú lefutású fa hordós érle?lésre, melyre különösen nagy hangsúlyt fektetünk. A prémium furmint és hárslevelű tételeinket új és fiatal 300 és 500 literes hordókban tartjuk, viszont a borkülönlegességektől eltérően csak 6-9 hónapig. Pincészetünknél az optimális hordó típus és az érlelés hosszának megválasztását mindenkor a bor jellege határozza meg, egyik borunkra sem erőszakolunk rá olyan érlelési jegyeket, melyek nem pozitív irányba vinnék a bor ízvilágát. A palackba kerülő tételek összeállításakor mindenkor a Tokaj-Hegyalja évszázados tradícióit és a mai kor elvárásait tartjuk szem előtt.
Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.