Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Majoros Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008

Majoros Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2008 Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
13.290 Ft
12.390 Ft (9.756 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 900 Ft
Cikkszám: 5204
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Majoros Pincészet
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Díszdoboz ovális Díszdoboz ovális
1.190 Ft 990 Ft
Díszdoboz eltolható tetős Tokaji Díszdoboz eltolható tetős Tokaji
1.990 Ft
Díszdoboz natúr fa csattal Díszdoboz natúr fa csattal
1.890 Ft
Névre szóló borcímke Névre szóló borcímke
2.490 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

24.760 Ft/l

0,5 l  12 %

Tokaji Borok egy kiemelkedő évjárata, nagy koncentráltságú, klasszikus stílusú Tokaji bora, melyben domináns a méz és a botritys. Illat -és ízjegyeiben rövid szellőztetés után, túlérett egzotikus kandírozott gyümölcsök, -mint az ananász és a mangó- széles palettáját tárja elénk.

A Majoros Tokaji Aszú rendkívül sokrétű. A Tojaji Aszú illata aszalt kajszival, darjeelingi fekete teával, ánizzsal, sáfránnyal, keleti fűszerekkel, szantálfával. Kóstolva nagy testet és vibráló savakat kapunk. A Tokaji Aszú telt és mégis feszes. Ízében rengeteg aszalt gyümölcs, citrusok, déligyümölcsök, csipetnyi Tokaji hordóhatással kiegészülve. Végtelen lecsengés amit egy mézes-citrusos vonal vezet. Elegáns, nagy bor ez a Tokaji Aszú!

A Majoros Tokaji Aszút ajánljuk kissé túlhűtve (7 °C-ra), rövid dekantálás után önmagában, desszertként fogyasztani.

 A Majoros Tokaji 6 puttonyos Aszúban a jogszabály által előírt minimum 150 gramm / litert a cukortartalom bőven meghaladja, ez egy igazi desszertbor, melyben érezhetjük a pincemester szívvel, lélekkel történő hozzáállását a borhoz. Csukjuk be a szemünket, vegyünk egy korty Majoros Tokaji Aszút a szánkba és gondoljunk arra mennyi munka volt ezzel a kis borral. Érezzük az esőt, a kapáló borászok izzadtságát, a napsütést, a szárazságot és a pince illatát egy pillanatra. Ugye, hogy most mennyivel jobban esik ez a korty Tokaji Aszú?! 

Pincészet ismertető

Majoros Pincészet

“Szerencsés vagyok, mert jó családba és a Tokaji borvidékre, Tarcalra születtem, ahol korán közel kerültem a szőlészethez és a borászathoz, ezzel együtt természetesen a természet szeretetéhez és megismeréséhez is. Ezidáig, szerencsésen alakult rövid szakmai múltam, hisz azt gondolom sikerült megértenem, hogy mit vár igazán a Világ és a borfogyasztók Tokajtól, Tokajból, a boroktól és a borászoktól, tőlem is. Azt gondolom, jó úton járok, legalább is a boraimat, eddig őszintén megkóstolóktól, mindig biztató visszaigazolásokat kaptam. Persze, vannak hibák, és sok még a fejlődni való, nincs tökéletes és felülmúlhatatlan bor és évjárat. Sok mindent szeretnék kipróbálni, ez a folyamatos megismerés, tanulás velejárója. Jelenlegi elképzeléseim: Szeretnék egy kézműves magánbirtokot kialakítani, ahol egyedi borok születnek. A szőlőink művelésében Édesapám segítségét élvezem, a borok stílusának kialakítása, elkészítése, és a Majoros brand erősítése az én feladatom. A száraz borok tekintetében – amiben nagyon hiszek, és Tokaj egyik nagy kitörési pontjának gondolom, ismertségének újbóli felépítését illetően – csak terroir borok formájában tudom elképzelni. Több ízben, több évjáratból készültek már száraz furmint borok, különböző felfogásban, különböző stílusban, némi maradék cukortartalommal, vagy teljesen szárazra kierjesztve, szűretlenül vagy héjon erjesztve és a hordózás különböző mértékeivel játszogatva, próbálgatva. Ezt természetesen folytatom, de abszolút dűlőszelektált formában, és a hárslevelűvel is megpróbálkozom a jövőben. Az aszún kívüli édes borok készítésében a koncepcióm az, hogy mindig az évjárat adta lehetőség dönti majd el, hogy milyen édes bor születhet, mind az alkotó fajták arányát, mind a borok maradék cukortartalmát illetően. A töppedt szőlő többféleképpen kialakulhat: lehet botritiszes, csak a szél és nap melege által töppedt vagy esetleg az első nagy fagy által koncentrálódott. Nem szeretnék előre meghatározott tervvel szüretelni. Nagyon fontos, hogy a szüreti időpontok meghatározásánál semmilyen mérést, vagy próbafokolást nem végzek. A számok nagyon keveset mutatnak, az “érzet” nem mérhető, ezért nagyon fontosnak tartom a szőlő kóstolását, amit folyamatosan gyakorlok, nem csak Tokajban, mindenhol, ahova nagy ritkán szüretidőben eljutok. Az aszúborok készítését illetően lesz a legkevesebb változás, hisz továbbra is a komplex, sokszínű, nagy édes bor elkészítése a cél, ami általában erős 6 puttonyosnak sikerült eddig, és egyetértek abban, hogy a cukortartalom által behatárolt puttonyszámok mentén félő, hogy előítéletes aszúborok születnek, ezért legszívesebben nem írnék puttonyszámot az elkövetkező aszúboraim címkéire, mert nem tartom fontosnak, nem mérvadó, sőt néha kimondottan zavaró.”

www.majorosbirtok.hu

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő