Hogyan válasszon bort a húsételekhez?
Az ízletes borok nemcsak a baráti, családi összejövetelek nélkülözhetetlen kellékei, hanem a mindennapi étkezésé is. Ahhoz, hogy kiegészítsék, illetve felerősítsék az ételekben található alapanyagok ízvilágát, nem mindegy, hogy a borokat milyen főételekkel párosítják.
Vitathatatlan, hogy amagyar konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a sertéshús. Nincs olyan család, akik asztalára ne kerülne havonta legalább egyszer egy ízletes pörkölt, sertéspaprikás, vagy malacsült. A fűszeres, sertésből készült húsételek ízvilágát a Tokaji Furminttal lehet kiemelni. A Furmint nemcsak az ízek kihangsúlyozását segíti elő, hanem a nehezen emészthető ételek lebontásában is fontos szerepet játszik, ugyanis egy rendkívül üde, friss és savanykás bor.
A szárnyasok szintén közkedvelt alapanyagok; szinte nincs is olyan ember, aki ne rajongana a kacsasültekért, vagy a csirkepaprikásért. Ezekhez a főételekhez a Tokaji Hárslevelű borok jöhetnek szóba. Déligyümölcsökkel kiegészítve igazi gasztronómiai utazás ezt a bort fogyasztani! A Tokaji Hárslevelű akkor is ideális választásnak bizonyul, ha halétellel várja vendégeit.
Az igazi ínyencek, akik rajonganak a kulináris élményekért, előszeretettel fogyasztanak marhahúsból, vagy vadból készült főételeket. Legyen szó szarvas, vagy marhapörköltről, a jellegzetes, intenzív ízviláguk miatt Tokaji Szamorodnit érdemes fogyasztani hozzájuk. A Tokaji Szamorodni az érlelésnek köszönhetően igen speciális ízekkel rendelkezik, illata inkább dióra, mogyoróra és a pirított mandulára emlékezetet, ez pedig tökéletesen passzol a vadhúsokhoz.
Kínálatunkból kényelmesen beszerezheti a mindennapi és az ünnepi főételekhez megfelelő borokat, így minden étkezés egy igazi kényeztető élménnyé válhat. Tegye különlegessé Ön is a család étkezéseit, válasszon italt kedvenc, gyakran elkészített fogásainak megfelelően is! Ha a vásárlás előtt további kérdései lennének a borok kiválasztását illetően, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!