Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2021. 08. 24. 16:23:15

Egy fülledt estén nincs is kellemesebb, mint egy jól behűtött bor mellett élvezni párunk, barátaink, családunk társaságát, egy jó filmet vagy a nyár hangjait hallgatni. Kedvenc testes vörösborunk, lágy rozéborunk vagy harmónikus fehérborunk elkísérhet minket a felszitválokra is, velünk tarthat a nyaraláson és felpörgetheti a kellemes kertipartyk hangulatát is.

 

2021. 07. 08. 09:20:32

Vannak olyan élelmiszerek, italok melyeknél nélkülözhetetlen, hogy ügyeljünk a tárolásukra, hiszen ellenkező esetben tönkre teheti az ízélményt. A bor is ezen termékek közé tartozik, melynek tárolásánál nagyon fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő környezetet és feltételeket ahhoz, hogy megmaradjon a bor kellemes íze és ne vesszen kárba az addigi gondos elkészítésre fordított idő és energia.

2021. 06. 09. 09:36:12

Magyarország egyik legismertebb borához, a Tokaji Aszúhoz szinte mindenkinek van egy-egy kedves emléke, nincs olyan magyar, aki ne kóstolta volna legalább egyszer életében. A több mint 5500 hektáron elterülő borvidék nedűjét a világ már több száz éve ismeri, az édes borok között pedig visszavonhatatlanul kiharcolta magának előkellő helyét.
A legenda szerint az első aszút Szepsi Laczkó Máté készítette úrnőjének Lorántffy Zsuzsannának 1631 Húsvétjára. Talán már itt egyértelművé vált, hogy mennyire egyedi és különleges is ez a bor, nem meglepő hát, hogy az évszázadokon át milyen sikeres utat járt be.

2021. 05. 05. 13:27:33

„A pünkösdi hétvégén kiárad a Szentlélek, beárad a bor.”  Ahogy a mondás tartja, ha pünkösdkor szép idő van, akkor az adott évben jó lesz a bortermés. Ennek természetesen minden gazda örül, aki szőlőtermesztéssel foglalkozik. Ezeken a napokon a pincészetek gyakran tartanak borfesztiválokat, bornapokat, ahol a látogatóknak lehetőségük van megkóstolni mindenféle különleges bort. Remek alkalom arra is, hogy az országnak olyan részeire eljussunk, ahol eddig még nem volt lehetőségünk járni, valamint a borászoktól kérdezhetünk szinte bármit, ők szívesen kifejtik, elmagyarázzák és segítenek bármilyen borral kapcsolatos kérdésben.

2021. 04. 21. 13:38:19

A fröccs talán az egyik legmegosztóbb ital a magyar palettán. Van aki imádja, van aki csak a silányabb minőségű borokat issza fröccsként, és van aki egyenesen szentségtörésnek, barbárságnak gondolja a fröccsfogyasztást.
De mégis mi lehet ennek a megosztottságnak az oka? És vajon mikor szabad, vagy éppen illetlen fröccsöt fogyasztani?
Legújabb blogunkban ennek járunk utána!

2021. 02. 25. 14:12:13

Tokaj város Magyarország északi részén található, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Tisza és a Bodrog találkozásánál, a Kopasz-hegy lábánál, a Tisza Rakamazzal szemközti oldalán. Gyakran csak Tokaji borvidék néven emlegetik.

2021. 02. 05. 16:00:00

Farsangi bálokat már igen régóta tartanak. Már akkoriban is fontos szerepet játszottak ezeken a rendezvényeken a különböző italok, ám akkor még elsősorban nem a hangulat fokozása végett, csupán íze miatt fogyasztották. Habár most nem élvezhetjük ugyanúgy ezeket az eseményeket, idézzük fel, milyenek is ezek.

2021. 01. 06. 07:00:00

Minden gyermek és felnőtt kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a társasjáték. Manapság sajnos egyre ritkább, hogy az emberek a telefonjuk vagy a számítógép helyett inkább egy társasjátékhoz nyúlnak, de azért szerencsére még nem merült feledésbe teljesen a társasjátékok világa. Habár a gyerekeknek, családoknak szánt játékok tökéletesen megfelelnek a felnőtteknek is, mégis kedveltebb lehet számukra egy olyan lehetőség, amiben kedvenc italuk játssza a főszerepet. 

2020. 12. 10. 11:00:00

Napjainkban már szinte minden létező piacon szokássá vált, hogy értékeljük a legjobbakat, legyen szó telefonokról, könyvekről, vagy akár borokról. Magyarországon egy TOP 10-es lista készült a legjobb borokról, amiknek közel a felét, nagy büszkeségünkre bizony a Tokaji termelés alkotja. Na de vajon mik is azok a legendás hegyi levek, amik kiérdemelték ezt a rendkívüli megtiszteltetést?

Keresés