Fordítsuk meg a gasztronómiát!
Mit együnk, ha Tokaji Hárslevelűt szeretnénk inni? Fordítsuk meg a gasztronómiát és ne az étel mellé keressünk megfelelő bort. Találjuk ki, milyen bort szeretnénk inni és keressünk hozzá való ételt!
A Tokaji Hárslevelű erős fűszer és virágillata mellé a Kakukkfüves tepsis csirke kiválóan passzol! Nem hiszi? Próbálja ki!
Kakukkfüves tepsis csirke
Hozzávalók: 6 csirkecomb 2 kaliforniai paprika 2 lilahagyma 8 gerezd fokhagyma a héjában kakukkfű olívaolaj krumpli só bors
Elkészítés:
A csirkecombokat sózom, borsozom, majd egy tepsiben elhelyezem egymástól távol. A köztes helyekre 4 részbe vágott lilahagymát, krumpliszeleteket és héjában hagyott fokhagymagerezdeket teszek. A paprikát is feldarabolom, és elosztom az egész tetején. Ezután ismét megsózom kicsit, ollóval rávagdosok 1-2 ág kakukkfüvet, vagy rámorzsolok 1 kiskanálnyi szárítottat. Meglocsolom olívaolajjal, majd alufóliával letakarom.
1 órán át sütöm 200 fokon. Közben nézem, hogy ne süljön teljesen zsírjára: ha kell, öntök alá egy kis langyos vizet. De mindig csak keveset, max. fél decit.