Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Ön itt jár: > >

Érdekességek a Szepsy pincészet tokaji aszújáról

tokaji aszúA Szepsy család már 500 évvel ezelőtt is borászattal foglalkozott, így az általuk készített tokaji aszú sikerének egyik kulcsa biztosan a tapasztalat. A pincészet Mádon található, céljuk pedig nem kisebb, mint a világ első számú bormárkájává válni.

Az általuk készített tokaji aszú stílusa az utóbbi években nagy változáson ment keresztül. Boraik elegánsabbak, gyümölcsösebbek, magasabb savtartalmúak lettek, és, míg az édes szamorodninál háromféle szőlőből is dolgoznak, addig a csúcsaszúk esetében csak egyféléből, ez pedig a furmint. Ez hordozza magában a legjobban a termőhely jellegzetességeit. Napjainkban 65 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik a család 6 település  25 dűlőjében, boraik pedig megszámlálhatatlan mennyiségű díjjal büszkélkedhetnek.

A Szepsy pincészet tokaji aszúja azért különleges, mert egyedül ők dolgoztak ki olyan stratégiát, amely a furmintfejlesztést és a borok nagyfokú minőségének javulását veszi célba. Egy teljesen új piaci réteget szeretnének létre hozni. Ifjabb Szepsy István 2009-ben alapította meg a Szent Tamás birtokot annak érdekében, hogy a furmint fajtabor nemzetközi elismertségét és ismertségét fokozzák. Szepsy borokból jelenleg évente körülbelül 50 ezer palack készül, melynek nagy részét külföldön adják el, mintegy 40 ország csúcséttermeiben. Sajnos itthon kisebb a kereslet az ilyen minőségű tokaji aszúkra. Míg Magyarországon kevesen adnak egy üveg borért 7000 Forintot, addig külföldön egy borszerető ennek a többszörösét is kiadja, ha igazán különleges terméket kap a pénzéért.

A Szepsy tokaji aszúk főként mádi termőterületekről származnak. Itt hektáronként akár 60 millió forintba is kerülhet a szőlőföld, az érdeklődő rengeteg, nagyon sokan látják benne a potenciált. Ez meg is van, ráadásul Tokaj nem csak a borok miatt szerethető, egyre felkapottabb turisztikai szempontból is.

Szeretné megkóstolni a Szepsy család tokaji aszúját? Rendeljen tőlünk! Ezek az italok minden borrajongó számára kihagyhatatlanok, válasszon kedvére, és élvezze a borok legjobbját!

Keresés